Jag har tryckt på knappen!!!

Vilken euforisk känsla! För första gången på minst 1 1/2 år har jag tryckt på boka-knappen för en resa! Ja, det är sant! Jag som inte ens har velat gå in och göra sökningar, jag som har tyckt det känts näst intill deprimerande att inte kunna söka ”skarpt”. Inte känt mig lockad av att leta reda på massa spännande möjligheter, som ändå inte går att genomföra förrän i något diffust längre fram, post-pandemi. Bättre att låta bli att söka över huvud taget och försöka tänka bort det. Resebehovet. Upptäckarlusten.

Det kanske inte är hela sanningen, tänker du som är minnesgod och har följt oss tidigare på bloggen. Restokiga familjen tillbringade ju faktiskt hela hösten i Spanien, bilade dit, bilade hem, och var dessutom på ett antal mindre resor där nere. Det måste ha tryckts på en och annan boka-knapp då också, inte minst bildligt talat, tänker du. Och det är förstås sant. 😊 Men, trots allt har det funnits långt färre möjligheter och långt fler hinder än normalt.

Men nu, nu kändes det tillbaka till gamla tider! Jag kollar kalendrar, resmål, gör sökningar – många sökningar blir det, men oj, vad kul – och landar in på ett eller flera alternativ. Fångar in Anders som är på väg ut genom dörren, ger honom en hiss-pitch, och han säger de klassiska orden ”boka”. Det är sällan han säger nej, det brukar mest bara vara om han redan varit på ett ställe, eller om han tycker att mitt förslag inte är tillräckligt spännande. Det senare förekommer nästan aldrig, vi är ganska jämnspelta här och sugna på samma saker. Han påstår dessutom att han litar på mig, att det brukar bli bra.

Vad är det då som har triggat oss, gjort det möjligt att tänka tanken på att boka,? Jo, vår smittskyddsläkare här i region Kalmar har sagt att vaccinationen i fas 4 ska åldersindelas. För oss är det goda nyheter – nu vågar vi tro på att få åtminstone en vaccindos innan sommaren. Tänk att man skulle ha nytta av att ha hunnit fylla 50 år! Lite oväntat, faktiskt.

Så jag tryckte på knappen! Så himla kul!

Är vi då komplett galna och väldigt riskbenägna? Nej, egentligen inte, i vart fall vad gäller det senare. 😄 Vi vuxna blir som sagt vaccinerade med en dos, minst, innan vi åker. Alla på flygplanet kommer antingen vara vaccinerade eller PCR-testade alldeles nyligen. Vi är vana vid att hålla avstånd och vidta andra säkerhetsåtgärder. Vi kommer hålla oss inom Europa. Och resebolagen har sett till att ge sina kunder hängsle- och livremsförsäkringar alldeles gratis (annars skulle de ju inte få några bokningar), vilket har gjort att vi faktiskt denna gång har bokat med ett charterbolag. Men bara flyg.

Vart vi ska åka? Det får jag återkomma till ;-). Tänk södra europa, sol, medelhav, öar…

Skulle inte vi tillbringa sommaren i en campervan? Jo, men det känns ganska osäkert när den kommer att dyka upp. Ingen verkar veta, fabriker blir corona-stängda och delar saknas. Får vi säkra besked om att vår efterlängtade VW Ocean kommer, då kanske vi trycker på Avboka-knappen för den här resan.
Eller – kanske går det göra både och? 😉 🙂

4 reaktioner på ”Jag har tryckt på knappen!!!

  1. Tack! Ja, det har känts jättetrist att vanen är försenad, och speciellt att inte alls veta när vi kan förvänta oss att den kommer. Hela sommaren riskerade att bli ett vacuum…så därför en reservplan, en som känns så rolig att den kanske blir kvar även om vanen dyker upp!
    Bra gissning! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s